Gand si Miracol

Din perspectiva metafizica si psihologica, fiecare experienta incepe cu un gand, iar experienta se modifica odata cu modificarea ganddului.

Atunci cand ne confruntam cu o problema, in oricare domeniu – sanatate, bani relatii.. – primul loc in care ar trebui sa cautam o solutie  este in modul in care gandim!

Atunci cand cautam rezolvarea unei probleme  numai la nivelul efectului, nu putem obtine o solutie adevarata, ci doar o solutie temporara.

Insa, atunci cand abordam nivelul cauzei, adica acele ganduri care au produs deviatia originala de la iubire, doar atunci vom determina rezultate miraculoase si fundamentale.

Prin influenta gandirii pline de iubire, ne este daruita Puterea de a intoarce in iubire orice situatie care nu se afla in iubire, pur si simplu gandindu-ne diferit la ea.

Este ceea ce ne spun si inteleptii shamani: „Atunci cand ne confruntam cu o situatie ce necesita rezolvare, noi nu dam legi noi – asa cum procedati in comunitatile moderne – ci, abordam acel aspect dintr-o noua perspectiva. Ne schimbam perceptia asupra acelui lucru. Il privim in alt mod decat am facut-o pana atunci, gandindu-ne intr-um mod diferit asupra lui. Ne intoarcem in acel spatiu interior care ne duce mai aproape de centrul fiintei, mai aproape de esenta. Acolo e iubirea, iar ea ne va ajuta sa avem o noua perspectiva. Iar realitatea se va schimba”.

Un curs de Miracole vorbeste despre aceiasi perspectiva. Acea perspectiva prin care recunoastem ca ne identificam cu propria lipsa de iubire si suntem dispusi sa renuntam la ea. Pur si simplu acet mod de a gandi – care uneori e simplu, alteori nu – reprezinta obisnuinta mentala a “mintii orientate spre miracole”.

“Miracolele apar din convingere”, afirma Cursul de Miracole.

Convingerea poate fi privita ca un muschi al atitudinii, care ne da puterea de a vedea dincolo de aparente si de a invoca posibilitatile care exista acolo.

Miracolul este acea revelatie pe care o lasi sa patrunda in interiorul tau, in timp ce tu iti contempli respiratia si emotia care te-a cuprins, si le accepti detasat.

Mintea ta subconstienta, sau cum vrei tu sa ii spui spiritului tau interior, va face restul. Ea este un organizator mult mai bun decat mintea constienta.

In interiorul tau se afla acest spirit, inteleptul interior, subconstientul, care atrage in mod natural toate tiparele si detaliile care ar putea forma cea mai frumoasa viata a ta.

Totusi, niciunul dintre noi nu poate obtine Darul decat daca se face pe sine disponibil pentru a-l primi.

Disponibilitatea este acea atitudine prin care suntem deschisi sa observam Natura si semnele din natura, sa comunicam cu oamenii in diverse circumstante, sa ii acceptam in realitatea noastra.

“Unde sunt doi, acolo sunt si Eu !”.

In interactiunea dintre doua spirite se naste acceptarea. Si astfel ne deschidem spre noi perspective.

Iar perspectivele sunt acolo, langa noi. Mereu. Apoi, ele doar vor fi atrase de catre spiritul interior, de catre subconstientul tau, atunci cand dai voie, cand esti deschis si constient, in stare de prezenta.

Ele au fost acolo mereu, dar nu erai disponibil pentru ele, pentru a le da voie sa te patrunda.

Mereu respingem miracolele, nerealizand, nerecunoscand ca tot ceea ce avem nevoie se afla la dispozitia noastra, in fiecar moment. Credem ca nu poate fi atat de simplu sau de usor.

Dar florile cresc usor?

Credem ca stim ce avem nevoie  si ce trebuie sa facem ca sa determinam lucrurile sa se intample.

Dar chiar stim?

Oamenii nici nu au idee cat pierd in viata prin atitudinea de a nu lua in seama semnele ce vin de la natura sau de la alti oameni si darurile ce vin prin ele, prin ei.

„Prin semnele naturii si cele ce vin prin oamen, ne vorbeste Dumnezeu” … asa ne spun shamanii.

Iar acolo unde sunt doi… iti amintesti?

Unde isi va face aparitia urmatorul miracol? Mintea rationala nu va ava un raspuns.

Dar gandeste-te ca aproape in fiecare moment ne aflam la locul potrivit, la timpul potrivit… daca pasim cu totul in momentul aflat la dispozitia noastra.

Nu avem timp de miracole pentru ca suntem prea ocupati cu cariera.

Insa exista o cariera mai importanta decat a fi in intregime viu, a fi cu totul prezent si a fi o fiinta umana iubitoare. Universul nu separa categoriile “iubire” si “munca”., pentru ca in realitate totul este iubire si totul este munca!

Sa nu crezi vreodata ca a te indeparta de iubire poate fi un lucru istet sau cine stie ce miscare inteligenta pentru cariera ta.

Cand opresti revarsarea iubirii din propria ta inima, opresti revarsarea ei la usa ta. Acest lucru este tot atat de valabil in privinta curgerii banilor, cat si in privinta curgerii a orice altceva.

Lasa iubirea, abundenta si miracolele sa curga de la tine  si vor curge spre tine!